Вакансії

Національна галерея Австралії поверне Індії 14 робіт

©National Gallery of Australia
©National Gallery of Australia

Національна галерея Австралії (NGA) оголосила, що поверне 14 робіт азійського мистецтва та старожитностей до Індії. 13 з 14 робіт належали Субхаша Капура —  торговцю мистецтвом, який, як вважають, стоїть за складною контрабандною операцією.

До Індії направлять шість бронзових або кам’яних скульптур, більшість з яких датуються 11 або 12 століттям; шість фотографій; сувій 1835 року та інше. Крім того, ще три предмети, придбані через галерею Kapoor’s Art of the Past у Нью-Йорку, вилучені та перебувають під слідством, їх повернуть тільки після того, як музей зможе визначити їхнє походження. Тоді твори будуть репатрійовані.

Директор Національної галереї Нік Мітцевич описав такий крок поліції та інституції як «правильний», та сказав, що він має допомогти налагоджувати стосунки двох країн. Також музей представив свою нову систему оцінки походження творів мистецтва: «Якщо вважатиметься, що предмет був вкрадений, незаконно розкопаний, вивезений всупереч законодавству іноземної держави або придбаний неетично, Національна галерея вживатиме заходів щодо репатріації». 

Це четвертий раз, коли музей віддає твори з колекції, більшість з яких придбані через Капура та його компаньйонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: