Вакансії

«Національна кінематека України» опублікувала онлайн-каталог фільмів кіностудії науково-популярних фільмів

©Пресреліз
©Пресреліз

«Національна кінематека України», яка є правонаступницею Київської кіностудії науково-популярних фільмів, опублікувала онлайн-каталог стрічок.

Основу онлайн-каталогу становить опис архіву кіноплівок, що зберігаються у сховищі кінематеки України. Цьогоріч архів вперше впорядкували та каталогізували. Під час цього процесу віднайшли понад 11 тисяч одиниць зберігання кіноплівки, серед яких унікальні матеріали, копії яких відсутні в інших кіноархівах України та світу.  

Створення онлайн-каталогу є першим кроком до повернення унікальної спадщини «Київнаукфільму» та «Національної кінематеки України» до культурного обігу. Онлайн-каталог містить зведені дані з усіх архівних установ України, де зберігаються фільми виробництва кінематеки України (Центральний державний кінофотофоноархів України ім. Г.С. Пшеничного, Довженко-Центр та «Національна кінематека України»). 

Київську кіностудію науково-популярних фільмів заснували у 1941 році. Окрім документальних і наукових фільмів, студія з 1959 року спеціалізувалася на виробництві анімаційних фільмів, чимало з яких стали класикою української та світової анімації. Фільми кіностудії здобули понад 300 призів на кінофестивалях по всьому світу.

Команда проєкту: Олександра Бузько, Світлана Зінов’єва, Люба Кнорозок, Олексій Кучанський, Олексій Радинський, Анастасія Сопік, Руслан Співак, Тарас Співак, Олександр Телюк.Реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: