Вакансії

Національна спілка письменників України закликала закрити музей Булгакова в Києві

@wikipedia
@wikipedia

Національна спілка письменників України закликала закрити Український літературно-меморіальний музей письменника Михайла Булгакова в Києві. А на його місці створити музей українського композитора Олександра Кошиця, який мешкав у цьому будинку до 1906 року.

Спілка наголосила, що освітня організація «Експертний корпус», яка висвітлює культурно-історичні теми, довела: Булґаков є ідеологом «русского міра». НСПУ пропонує передати всі музейні експонати інституції на архівне зберігання в Національний музей літератури.

«Булгаков є одним із предтеч цього горезвісного “русского міра”, і це яскраво відбито в його небезпечних книжках, де він оспівав і возвеличив не лише царат і монархію, а й нелюдську жорстокість, яка притаманна росіянам і є основною рисою російської нації. Його зневажливе пихате ставлення до України викликає тільки щирий гнів і відчуття огиди», — зазначають у НСПУ.

У відповідь на заяву спілки Директорка музею Людмила Губіанурі дорікнула самій НСПУ щодо її радянської спадщини.«Перед тим, як ініціювати закриття музею Булгакова, вони мали б ініціювати виключення Булгакова зі Спілки письменників та позбавлення громадянства за антирадянську діяльність. Чим вони й займалися протягом своєї багатої історії», — написала Губіанурі.

Нагадаємо, Український літературно-меморіальний музей письменника Михайла Булгакова в Києві вирішив зробити реекспозицію. Зазначається, що акцент зроблять на творах, у яких письменник висміював радянську владу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: