Вакансії

Національний музей історії України представив онлайн-виставку про скіфську пектораль

До Дня пекторалі, який Скарбниця Національного музею історії України оголосила 21 червня, інституція представила онлайн-виставку «Золота пектораль». За посиланням можна побачити архівні фото та цитати із польового щоденника археолога Бориса Мозолевського. Про це пише музей на своїй сторінці у фейсбуці.

Саме 21 червня 1971 року археолог Борис Мозолевський знайшов у кургані Товста могила у Дніпропетровській області золоту пектораль. У музеї наголошують, що ця прикраса скіфського аристократа, похована з ним у 4 столітті до нашої ери, стала однією з візитівок України у світі.

У 2021 році інституція представляла виставку «Пектораль. Знахідка століття», де представила коштовність та інші унікальні артефакти з кургану Товста могила. Відкрити виставку музей планував і цьогоріч, але через повномасштабне вторгнення рф захід вирішили провести онлайн.

Також інституція спільно з українською художницею Hélène Litorelle випустили колекцію шовкових хусток із зображенням елементів пекторалі. Повідомляється, що наклад їх обмежений, тому вони будуть даруватися донаторам інституції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: