Вакансії

Найцінніші колекції із запорізьких музеїв встигли евакуювати  

Мелітопольський краєзнавчий музей @wikipedia
Мелітопольський краєзнавчий музей @wikipedia

В ефірі єдиного інформаційного телемарафону «UA. Разом» очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух заявив, що найцінніші колекції із Запорізької області вивезли в інші регіони України ще в березні. 

«Ще у березні найцінніші колекції із Запорізької області встигли вивезти в інші регіони України. Наразі відбувається друга хвиля евакуації історико-культурних цінностей. Те, що вони там «врятували», ну успіху їм. Є різні музейні експонати: копії, муляжі, ще щось. От така історія», — сказав він.

Також у Запорізькій ОВА розповіли, що окупанти розповсюджують інформацію про нібито врятоване від колишніх працівників закладу скіфське золото в Мелітопольському краєзнавчому музеї. Мовляв, ті хотіли вивезти його за межі країни.

Нагадаємо, що 27 квітня Запорізька ОВА повідомила, що окупанти рф захопили Мелітопольський міський краєзнавчий музей, де зберігається скіфське золото IV століття до нашої ери. Обʼєкти знайшли в 1950-х роках у Мелітопольському кургані. За словами Запорізької ОВА про те, що в музеї є скіфське золото, росіянам розповіли колаборанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: