Вакансії

NAMU запустить колекцію NFT творів українського мистецтва

©NAMU, STAMPSDAQ
©NAMU, STAMPSDAQ

Національний художній музей України (NAMU) заявив про початок співпраці зі старапом STAMPSDAQ. Мистецтвознавці, дизайнери і програмісти об’єднали зусилля, щоб створити цифрову NFT-колекцію вітчизняного мистецтва. Придбати NFT-версії картин Олександра Мурашка, Олександри Екстер, Всеволода Максимовича чи Миколи Пимоненка всі охочі зможуть після офіційного запуску торгового майданчика STAMPSDAQ на початку 2022 року.

Вже на початку грудня STAMPSDAQ планує провести публічний краудфандинг спеціального випуску токенів на платформі Binance. Пізніше їх можна буде обміняти на NFT-предмети мистецтва та поштові марки в пропорції 1 NFT = 100 токенів блокчейну STAMPSDAQ. 

«Новітні технології стирають все більше кордонів, і зокрема, допомагають класичному мистецтву вийти за рамки своєї традиційності. Співпраця Національного художнього музею України зі стартапом STAMPSDAQ цінна для музею тим, що завдяки стартапу музей стає ще ближчим до світового глядача», — наголосила Юлія Литвинець, генеральний директор Національного художнього музею України.

«В STAMPSDAQ ми дуже цінуємо той кредит довіри, який отримати від керівництва NAMU. Ми дуже раді, що наша ідея приблизити традиційне мистецтво через NFT до української аудиторії знайшла схвальний відгук в стінах музею», — доповнив Андрій Шаповалов, CEO стартапу STAMPSDAQ.

Крім можливості придбання у вигляді NFT-творів мистецтва, блокчейн-екосистема STAMPSDAQ дозволить купувати поштові марки різних країн світу. Таким чином, стартап ставить собі за мету не тільки посилення інтересу до класичного мистецтва, а й розвиток світової філателії в NFT форматі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: