Вакансії

Назвали імʼя очільника майбутнього Музею Гуггенхайма в Абу-Дабі

Музей Гуггенхайма в Абу-Дабі очолить директорка Мартін-Гропіус-Бау — Стефані Розенталь. Вона займатиметься переважно кураторством колекції музею та розробкою програми, орієнтованої на Західну Азію, Південну Азію та Північну Африку.  

Стефані Розенталь очолила Мартін-Гропіус-Бау в 2018 році. За час її керівництва у музеї відбулися виставка-блокбастер Яйо Кусами, персональні виставки Лі Бул, Ву Цанга й Отобонг Нкангі. Окрім того, в інституції почали відбуватися резиденції та запрацювала Берлінська програма для художників. Раніше Розенталь протягом десяти років була головною кураторкою лондонської галереї Hayward, також курувала Будинок мистецтва у Мюнхені. У 2016 році вона стала художнім керівником 20-тої Сіднейської бієнале, а в 2019 році очолювала міжнародне журі 58-ї Венеційської бієнале.

Відкриття Музею Гуггенхайма в Абу-Дабі, яке переносилося кілька разів, планується на 2026 рік. Інституція є результатом співпраці між Департаментом культури та туризму Абу-Дабі й Фондом Соломона Р. Гуггенхайма. Музей повинен стати одним із центрів нового туристичного району на острові Саадіят. 

Проєкт майбутньої інституції належить Френку Гері. Колекція музею, яку збирали протягом 12 років, складається із понад 600 предметів сучасного мистецтва. За словами директора Музею Гуггенхайма Річарда Армстронга, деякі експонати мають «героїчний» масштаб, який відповідає розміру нової будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: