Вакансії

Назвали ім’я переможця Artists Prize від The Naked Room та Montblanc Kyiv 

Журі конкурсу Artists Prize від The Naked Room та Montblanc Kyiv назвали ім’я переможця. Ним став Євген Голубєнцев з «ательєнормально», а номінувала його художниця Катя Лібкінд. 

«Євген є учасником незалежної мистецької майстерні “ательєнормально”, яка об’єднує художників з та без синдрому Дауна. Голубєнцев упевнено й рівноцінно поєднує текст і зображення в межах одного твору. У його мистецтві немає поділу на значуще та беззмістовне. Такий не-ієрархічний підхід до зображення зближує практику Голубєнцева зі східними напрямами в історії світового мистецтва. Наратив картин та рисунків Голубєнцева, подібно до японських або перських гравюр, розгортається по всій площині твору. Їх можна роздивлятися і зчитувати у будь-якому напрямку», — пише кураторка Лізавета Герман. 

Окрім грошової премії, бренд також профінансує персональну виставку призера та художниці, яка запропонувала його кандидатуру. 

До складу журі премії увійшли: Павло Маков, Олександр Чекменьов, Алевтина Кахідзе, Саша Курмаз, Катя Лібкінд, Петро Ряска, Олена Субач, Ярема Малащук і Роман Хімей, Ніколай Карабінович, Аліна Клейтман й Анатолій Бєлов. Кожен із них номінував одного претендента. 

Виставки відбудуться в галереї The Naked Room під кураторством Марії Ланько та Лізавети Герман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: