Вакансії

Назвали ім’я переможця Future Generation Art Prize 2021

Азіз Хазара (Афганістан)
Азіз Хазара (Афганістан)

8 грудня журі Future Generation Art Prize 2021 назвало імена переможців головної премії в галузі сучасного мистецтва в Україні.

Спеціальні премії отримали: Педро Невес Маркес (Португалія), Міре Лі (Південна Корея), Агата Інгарден (Польща) — переможці отримають по 20 000 доларів на розвиток мистецьких проєктів. Головну премію отримав афганський художник Азіз Хазара, він отримає 100 000 доларів, з яких 60 000 грошової винагороди та 40 000 — інвестиція в його художню практику. Також наступного року відбудеться персональна виставка художника в Pinchuk Art Centre.

Номінантки та номінанти у 2021 році: Алекс Бачинський-Дженкінс (Великобританія), Вендімагейн Белете (Ефіопія), Мінья Б’яб’яні (Гваделупа), Ріндон Джонсон (США), Агата Інгарден (Польща), Бронвін Кац (ПАР), Лап-Сі Лам (Швеція), Міре Лі (Південна Корея), Поль Махекі (Франція), Ліндсі Мендік (Великобританія), Генріке Науманн (Німеччина), Педро Невес Маркес (Португалія), Фріда Орупабо (Норвегія), Андрес Перейра Пас (Болівія), Тереса Солар (Іспанія), Азіз Хазара (Афганістан), Хо Рей Ан (Сінгапур), Тревор Йонг (Китай), а також колективи художниць та художників Ханна Квінлан і Роузі Гастінгс (Великобританія), Ярема Малащук та Роман Хімей (Україна) і Калла Хенкел та Макс Пітегофф (США). 

Цього року на премію подали 11 789 заявок. Головний приз — 100 тисяч доларів. Окрім виставки у PinchukArtCentre, учасники та учасниці покажуть свої роботи у межах спеціального проєкту центру на Венеційській бієнале 2021.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: