Вакансії

Назвали ім’я переможця конкурсу меморіальних проєктів жертв голодоморів в Україні

©pastfutureart
©pastfutureart

Організатор конкурсу меморіальних проєктів пам’яті жертв голодоморів, Фонд збереження історико-культурної спадщини України, назвав ім’я переможця — ним став Даниїл Шуміхін з роботою «Колона».

Колона, яку пропонує встановити Даниїл Шуміхін, образно поєднує дві частини Мелітополя — нижнє і верхнє місто, побудовані за радянських і царських часів відповідно. «Експертна рада обрала для реалізації проєкт Даниїла Шуміхіна за чистоту, виразність ідеї та цікавий, але не прямолінійний зв’язок з історичним контекстом та візуальним ландшафтом міста, — коментує голова експертної ради Ліза Герман. — Колона також є універсальним і позачасовим образом, зрозумілим та актуальним для різних культур та спільнот. Проєкт поєднує багато смислових рівнів: тут і посилання на прадавній символ родючості, й асоціація з античним корінням краю, і деконструкція радянського минулого».

У конкурсі також брали участь: Віталій Кохан, Лія Достлєва та Андрій Достлєв, Павло Ковач, Даниїл Шуміхін, Ярема Малащук і Роман Хімей.Відкриття меморіалу заплановане на листопад 2022 року в Мелітополі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: