Вакансії

Назвали місце проведення однієї з головних бієнале світу — Manifesta-15

Комітет європейської бієнале Manifesta-15 оголосив місце проведення випуску 2024 року — Барселона та 10 інших міст Каталонії.

У заяві організатори зазначили, що обрали місце не випадково, адже регіон добивається незалежності від Іспанії з XIX століття. Саме тому для Європи важливо розкрити тему впливу мистецтва на політичний розвиток країн:

«Барселона відповідає місії Manifesta, оскільки прагне спиратися на спільну мету залучення громадян та різних організацій до спільного завдання переосмислення світу через художню творчість та соціальні зобов’язання».

Каталонія — напівавтономний регіон, на території якого проживає близько 7,5 мільйонів людей. Протягом багатьох років населення вимагає повної незалежності, в той час як у жовтні 2017 року відповідний референдум був визнаний іспанським конституційним судом незаконним, що призвело до репресій з боку Мадриду.

Manifesta — «бродяча європейська бієнале» сучасного мистецтва, яка кожного року відбувається в новому місці. Наприклад, 16-й випуск буде проходити у Німеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: