Вакансії

«Ніч музеїв» проведуть у Харкові, Києві та Львові у форматі телемосту

Cергій Жадан у ЛітМузеї в Харкові @ukrainer
Cергій Жадан у ЛітМузеї в Харкові @ukrainer

Харківський ЛітМузей, що зачинив свої двері з першого дня повномасштабної війни, планує провести щорічну акцію «Ніч музеїв» 21 травня. Організатори хочуть об’єднати за допомогою телемосту Харків, Київ і Львів. Захід під гаслом Миколи Хвильового «Геть від Москви!» відбудеться частково онлайн. 

Акція розпочнеться о 12:00 і триватиме до 21:00. Місце проведення у Харкові не повідомляється, натомість у Києві захід відбудеться в музеї Булгакова, а у Львові — у Муніципальному мистецькому центрі за попередньою реєстрацією в гугл-формі. Зазначається, що прямий ефір в соцмережах не проводитиметься, але наступного дня запис трансляції опублікують на сторінках інституцій.

«Початок повномасштабної війни рф проти України змусив нас ще раз переконатися в актуальності гасла “Геть від Москви!”, виведеного століття тому з позиції Миколи Хвильового щодо орієнтації української літератури не на російські, а на європейські стилі й напрями в мистецтві. Але тепер ми скористались цим гаслом буквально, рятуючи колекцію та евакуюючи експонати. Тепер колекція в безпеці, але вона не мовчить і продовжує надихати», — зазначають організатори події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: