Вакансії

Нігерійська Гільдія художників Ahiamwen запропонувала Британському музею обміняти твори сучасного мистецтва Нігерії на бенінську бронзу

Бенінські бронзи в експозиції Британського музею. @artnet
Бенінські бронзи в експозиції Британського музею. @artnet

Нігерійська Гільдія художників Ahiamwen запропонувала Британському музею твори сучасного мистецтва Нігерії в обмін на повернення у країну бенінської бронзи, яку вивезли під час колоніальної епохи. Гільдія запропонувала роботи з бронзи, виконані сучасними художниками Нігерії. 

«Ми ніколи не припиняли робити бронзові вироби, навіть після того, як ті, інші, були вкрадені», — заявив агентству Reuters Осаробо Зейкнер-Окоро, член-засновник Гільдії художників Ahiamwen. 

Суперечки щодо повернення бронзи ведуться протягом багатьох років, але поки прогрес досягнутий тільки в переговорах між Нігерією та Німеччиною. За словами Зейкнер-Окоро, експозиція Британського музею представляє бенінську бронзу як щось, що належать мертвій цивілізації, десь поруч з Давнім Єгиптом. На його думку, об’єкти є частиною злочину, скоєного колоніальними військами королівського палацу в Королівстві Бенін, яке розташовувалося на території сучасної Нігерії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: