Вакансії

Nike відмовився від співпраці з художником Томом Саксом

@nicekicks
@nicekicks

Виробник спортивних товарів Nike відмовився від колаборації з американським художником Томом Саксом. Причиною такого рішення стали звинувачення художника від його колег. За їхніми словами, у робочій студії Сакса панувала «дестабілізуюча та страшна» атмосфера.

У 2012-му році Сакс і Nike випустили лімітовану серію кросівок Mars Yard, чергова версія яких мала вийти цього року. Але за словами бренду, наразі не планується жодних релізів з художником.

Художник уже попросив вибачення перед колишніми співробітниками. «Я глибоко шкодую, якщо хтось коли-небудь відчував на собі відсутність підтримки, безпеки й реалізації у моїй студії, — але очевидно, що так було», – зізнався художник.

Скандал виник у березні, коли ексколеги Сакса на умовах анонімності розповіли про його неадекватну поведінку. Зазначається, що художник неодноразово робив недоречні коментарі щодо статі та зовнішнього вигляду колег, кидав у них різні предмети, називав сховище в підвалі «кімнатою для зґвалтувань», ходив студією у спідній білизні та обзивав співробітників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: