Вакансії

Німецька художниця Хіто Штеєрль відмовилася від державної нагороди 

Хіто Штейрел. @art21
Хіто Штейрел. @art21

Хіто Штеєрль відмовилася від нагороди «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина». Це одна з найпочесніших нагород Німеччини. Такою нагородою також відзначили художника Нео Рауха і Вольфганга Тільманса. У листі, який опублікувало видання Die Zeit, Хіто Штеєрль заявила, що відмовилася від нагороди через незгоду з політичним керівництвом країни під час пандемії. За словами художниці, вона не є противником локдауну, але бачить, що під час пандемії культурний та освітній сектори «позбулися пріоритету».

«Як університетський викладач я не могла зустрічатися зі студентами майже три семестри. Однак у мене не було б проблем як у режисера, якби я вирішила знімати рекламні ролики або реаліті-шоу. Як можна визначити релевантність такої системи, не кажучи вже про культуру?», — заявила Хіто Штеєрль.

Також Хіто Штеєрль додала, що політики повинні протидіяти сплеску антисемітської та расистської риторики. За словами художниці, рішення про вручення їй нагороди більше схоже на спробу відреагувати на конфлікти, але при цьому нічого не змінювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: