Вакансії

Німецькі політики закликають до посилення контролю над documenta

@hna
@hna

Німецькі політики закликали до «посилення контролю» над виставкою сучасного мистецтва documenta. Міністерка культури Німеччини Клаудія Рот вже розробила «структурні реформи» із пʼяти пунктів. Серед вимог — більше ясності від кураторів виставки.

За її словами, зміни у виставці будуть передумовою збереження її федерального фінансування. Вона також звернулася до федеральних організацій, серед яких Центральна рада євреїв Німеччини, та закликала їх брати участь у майбутніх виставках documenta. Рот наголосила, що «мета в тому, аби наступна documenta знову стала надихаючим й авангардним місцем для сучасного мистецтва у всіх його вимірах та аспектах». 

Також Борис Рейн, прем’єр-міністр землі Гессен, де розташований Кассель, закликав до всебічного розслідування того, що саме представлено на documenta.

Нагадаємо, що організатори documenta 15 за вказівкою мера міста Крістіана Хезеля прибрали з експозиції роботу індонезійського колективу Taring Padi «Народне правосуддя» (2002). Робота містить карикатурні зображення агента «Моссаду» та ортодоксального єврея. Саме цей обʼєкт і викликав звинувачення в антисемітизмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: