Вакансії

Німецький бізнесмен реконструюватиме Житній ринок

У співавторстві, Житній ринок, 1980. Світлина: Зручно Тревел
У співавторстві, Житній ринок, 1980. Світлина: Зручно Тревел

Німецький бізнесмен Флоріан Болен реконструює модерністську будівлю Житнього ринку в Києві — він орендуватиме другий поверх. Зокрема, за кошти Болена відновлять панно «З варяг у греки», яке розташоване на фасаді будівлі.

За словами в. о. директора ринку Євгенія Шевченко, ринок збереже свої функції та залишиться в комунальній власності. Болен планує створити на другому поверсі фудкорт із броварнею, натомість перший поверх функціонуватиме як продуктовий ринок. Шевченко наголошує, що обʼєкт перебуває в занедбаному, а місцями і в аварійному стані.

Планується, що автентична архітектура обʼєкта будезбережена. Але на опублікованих рендерах видно, що всередині з’являться додаткові елементи, які порушують простір інтерʼєру, пише Ukrainian Modernism. Також замість алюмінієвої стели з написом «Житній ринок», яка є частиною архітектурного рішення, розмістять пластикове шото.

«Тому закликаємо директора Житнього ринку та київську міську владу не допустити втручань у цінну історичну архітектуру ринку, а інвестора — провести саме ремонт, а не реконструкцію, зберігши первісний задум архітекторів», — пише Ukrainian Modernism.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: