Вакансії

Німецький історичний музей купив колекцію творів мистецтва, присвячених антисемітизму

©Deutsches Historisches Museum
©Deutsches Historisches Museum

Німецький історичний музей у Берліні придбав колекцію Вольфганга Гейні — велику збірку предметів і артефактів, які документують антисемітизм протягом двох століть європейської історії.

Гейні сам пережив Голокост, а його колекція нараховує понад 15 тисяч предметів: артефакти, брошури, листівки та плакати. Представники музею повідомляють, що зараз у країні спостерігається зростання антисемітських настроїв, а така колекція має показати, що «те, що зробили нацисти, було неймовірною катастрофою для Німеччини». Крім цього, ще однією метою купівлі предметів стало запобігання продажу на відкритому та чорному ринках.

Вольфганг Гейні склав свою колекцію у 1980-х роках, а також написав шість книг і працював над зібранням нових предметів, що ілюструють історію переслідувань євреїв. «Колекція допоможе відвідувачам глибше зрозуміти, наскільки популярні були антисемітські погляди та пропаганда ненависті в Німеччині та інших європейських країнах зі середини XIX століття», — сказав Рафаель Гросс, директор Німецького історичного музею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: