Вакансії

«Ніжність і вбивчість» у роботах американської художниці Луїзи Буржуа

Луїза Буржуа @medium
Луїза Буржуа @medium

У Художньому музеї Базеля 19 лютого відкриється виставка робіт американської художниці Луїзи Буржуа. Куратором проєкту стала художниця Дженні Хольцер, яка у своїх роботах використовує текст і представляє їх переважно в громадських місцях. До відкриття щодня з 16 до 22 лютого з 18:30 до 22:00 транслюватимуться роботи Хольцер на фасадах трьох будівель швейцарського міста: на Старому університеті, ратуші та Художньому музеї. Представлений текст взятий з щоденника Буржуа.

Виставка The Violence of Handwriting Across a Page містить в собі понад 250 обʼєктів. Художниці знали одна одну, і за словами Хольцер, метою проєкту є показати «кількість і якість, ніжність, неспокійність і суцільне вбивство» у роботах Буржуа. Також вона додала, що коли художник представляє іншого митця, то він може дозволити собі більше свободи, ніж звичайний куратор.

«І я хотіла, щоб проєкт був схожий на формалізовану версію відвідування  будинку Буржуа, де вона була оточена тканинами, предметами та творами мистецтва» — розповідає Дженні Хольцер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: