Вакансії

Нова національна галерея в Берліні розмістила на своєму фасаді роботу художниці іранського походження

@theartnewspaper
@theartnewspaper

Нова національна галерея в Берліні (Neue Nationalgalerie) розмістила на фасаді своєї будівлі роботу художниці іранського походження Ширін Нешат. Таким чином галерея вирішила продемонструвати підтримку протестувальників в Ірані.

Йдеться про автопортрет художниці «Відкриття», який належить до серії «Жінки Аллаха» (1993–1997). Інсталяція також містить уривки тексту іранського поета Фору Фаррохзада та напис «Жінка, життя, свобода», який використовують протестувальники в Ірані.

У своїй заяві директорка інституції Клауса Бізенбаха наголосила, що з початком повномасштабної війни в Україні галерея стала місцем взаємодопомоги. Тепер же, інституція намагається «закликати до співчуття людям, які протестують із величезною громадянською мужністю та ризикують своїм життям заради демократії та прав».

Нагадаємо, у Музеї Ґуггенхайма в Нью-Йорку колектив художників «Анонімні митці для Ірану» організували акцію на підтримку жінок Ірану. Вони розгорнули 12 довгих червоних банерів із чорними трафаретними знімками Махси Аміні, а також гаслом «Жінки, життя, свобода.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: