Вакансії

Новий штам: музеї в Лондоні, Данії та Нідерландах почали знову закриватися

©Sjoerd van der Wal/Getty Images
©Sjoerd van der Wal/Getty Images

Музеї в Данії та Нідерландах будуть закриті в межах нових карантинних заходів, запроваджених в обох країнах у відповідь на швидке поширення штаму Omicron.

Така заява спричинила негативну реакцію у музеїв, оскільки це означатиме подальше навантаження на і без того ослаблений музейний сектор після майже двох років карантинних обмежень. Тим часом у Лондоні Музей природознавства був змушений закритися до 27 грудня через нестачу персоналу. Це не єдиний музей, який постраждав від кризи, хоча уряд Великобританії не видав жодної офіційної інструкції щодо закриття музеїв. 

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив, що всі магазини, бари та ресторани не працюватимуть до 14 січня. Рішення Нідерландів було прийнято після того, як прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявив про закриття всіх громадських місць, включно з парками розваг, театрами, кінотеатрами, музеями та галереями. «Наша мета все ще полягає в тому, щоб контролювати великі скупчення людей, тому потрібно стримувати активність та обмежити соціальні контакти», — сказав Фредеріксен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: