Вакансії

Новим директором Українського музею в Нью-Йорку став Пітер Дорошенко

@christies
@christies

У матеріалі аукціонного дому Christie’s йдеться, що новим директором Українського музею в Нью-Йорку став Пітер Дорошенко. Він був першим президентом і куратором PinchukArtCentre та протягом 11 років очолював музей сучасного мистецтва Dallas Contemporary у Техасі.

Нині Дорошенко спільно з Christie’s  працює над серією виставок українського мистецтва. Наприкінці квітня 2022 року Пітер Дорошенко став куратором благодійного проєкту, організованого аукціонним домом. Експозиція містила 86 робіт українських художників — фотографії та відеороботи авторства Бориса Михайлова, Іри Лупу, а також картини Олександри Екстер, Олександра Богомазова, Теофіла Фраєрмана та інших. 

Пітер Дорошенко народився у Чикаго в родині вихідців з України. Він був членом опікунської ради Центру сучасного мистецтва Сороса у Києві наприкінці 90-х років та тричі ставав  комісаром українського павільйону на Венеційській бієнале у 2007, 2009 та 2017 роках.

Український музей у Нью-Йорку є найбільшим музеєм у США, який містить у своїй колекції об’єкти культурної спадщини українських емігрантів. Інституцію заснував Союз українок Америки у 1976 році на базі колекції народного мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: