Вакансії

Новий мер Монпельє планує скоротити бюджет інституції мистецтв

Новий мер французького міста Монпельє планує скоротити фінансування Montpellier Contemporain. Сьогодні цим центром завідує арткритик та дослідник Ніколя Буріо.

Мікель Делафус каже, що визнає цінність, яку Montpellier Contemporain приносить місту — навчання та підготовка художників й кураторів, працевлаштування спеціалістів культурного сектору. Однак пропонує знизити рівень фінансування та переоблаштувати частину приміщень під оренду. Особливим акцентом уваги громадськості стала найновіша частина закладу Hôtel des Collections, її реставрація коштувала місту 22 мільйони євро та вимагає щорічно по 6 мільйонів на облаштування і догляд. Виставки від інституту не виправдали обіцянок — кількість людей в понад половину менша, ніж обіцяли організатори. Але Бурро захищає інституцію та виправдовує кризу карантином: «MoCo сильна і здорова установа. Протягом лише одного року діяльності як повноцінного інституту, MoCo вдосконалив місцеву сцену, одночасно привернувши значну міжнародну увагу».

Заклад очолює французький дослідник мистецтва Ніколя Бурріо — співзасновник Токійського палацу в Парижі та критик, який займається дослідженням новітніх підходів у мистецтві.

Фото: Muhsin Akgün ©exhibist

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: