Вакансії

Нью-Йорк передасть 50 мільйонів доларів Бруклінському музею

©Jonathan Dorado
©Jonathan Dorado

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо анонсував, що місто подарує 50 мільйонів доларів Бруклінському музею — це найбільше капіталовкладення в історії установи.

Гроші, які фінансуються через Департамент з питань культури (DCLA), будуть спрямовані на модернізацію 120-річної будівлі. Сьогодні музей другий за величиною і поступається тільки Метрополітен.

«Оскільки багато інституцій мистецтва та культури Нью-Йорка виходять з пандемії, ці інвестиції дозволять музеєві залишатися культовим місцем для наступних поколінь», — сказав Де Блазіо в заяві. «Наші виставки та публічні програми охоплюють ідеї музеїв XX століття, але наша будівля зупинилася в XIX столітті. Тож настав час наздогнати», — сказала New York Times директорка Бруклінського музею Енн Пастернак.Вона пояснила, що сама звернулася до мера де Блазіо в червні минулого року з проханням про підвищення фінансування, а через рік його погодили. Музей щорічно отримує від міста приблизно 9 мільйонів доларів, що становить 20 відсотків його операційного бюджету.  

Директорка також додала, що запланована модернізація забезпечить виставкові зали ресурсами для проведення більш цікавих виставок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: