Вакансії

Об’єднання письменників PEN просить в США надати прихисток переселенцям з Афганістану

©pen.org
©pen.org

17 серпня письменницька та правозахисна організація PEN America закликала уряд США «оперативно надати захист письменникам та діячам культури в Афганістані». Нью-Йоркська некомерційна організація додатково закликала своїх «членів та союзників» зв’язатися з їхніми представниками у Конгресі та Сенаті з проханням про підтримку письменників та діячів культури.

«Багато сміливих афганських письменників, діячів культури, журналістів та активістів, особливо жінок, які реалізували та відстоювали право на свободу вираження поглядів, стикаються з серйозними та неминучими загрозами», — заявила Літа Лопес, старша директорка програм свободи слова PEN America.

Раніше цього тижня PEN International в Лондоні, публічно засудили вбивство двох своїх членів, яких вбили таліби. За даними організації, колишній журналіст і речник президента Дава Хан Менапал був убитий після того, як виступив проти вбивства поета Абдулли Атефі, одногрупника з Афганістану.

«Сполучені Штати несуть особливу відповідальність перед афганськими журналістами, які створили здоровий інформаційний простір та чесно висвітлювали події у своїй країні для міжнародних ЗМІ», — продовжує PEN.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: