Вакансії

Одеський художній музей підготував програму святкування 60-річчя Олександра Ройтбурда

О. Ройтбурд, Автопортрет, 2008-2009; О. Ройтбурд, Автопортрет, 1990 ©ОХМ
О. Ройтбурд, Автопортрет, 2008-2009; О. Ройтбурд, Автопортрет, 1990 ©ОХМ

14 жовтня виповнюється 60 років з дня народження Олександра Ройтбурда — українського художника та директора Одеського художнього музею. На жаль, цьогоріч 8 серпня Ройтбурд передчасно пішов із життя, тому музей відзначить його день народження серією подій: презентацією збірки віршів Ройтбурда з ілюстраціями Сергія Жадана, а також відкриттям виставки «Рой. До шістдесятиріччя Олександра Ройтбурда». 

Як повідомляє музей, над збіркою художник працював упродовж останнього року і встигнув завершити укладення за кілька тижнів до смерті. Презентація «Віршів дилетанта» відбудеться в Одеському художньому музеї 14 жовтня о 15:00. Під час події вірші читатимуть Сергій Жадан та видавець збірки, президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев. Також 16 жовтня відбудеться відкриття виставки «Рой. До шістдесятиріччя Олександра Ройтбурда». Цей проєкт — своєрідний «тізер» до великої персональної виставки-ретроспективи Ройтбурда, яку буде показано наступного року в чотирьох містах України: Одесі, Києві, Львові та Дніпрі. 

Олександр Ройтбурд — один із найвідоміших українських художників. Був членом Національної спілки художників України, співзасновник асоціації «Нове мистецтво», де з 1993 по 1999 роки працював артдиректором, а потім президентом цієї асоціації. З 2017 року займав посаду директора Одеського художнього музею, проте депутати з адміністрації міста неодноразово намагалися його звільнити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: