Вакансії

Міністерство культури перевірить законність звільнення Олександра Ройтбурда

Вчора ми писали, що Одеська облрада достроково розірвала контракт з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом.«За» проголосував 51 депутат, «проти» — троє, утримались — двоє, не голосували — 17.

Свою думку щодо цього рішення сказав новий міністр культури Володимир Бородянський:

«Вважаю за необхідне висловити свою позицію стосовно сьогоднішнього звільнення Олександра Ройтбурда.Шановні одесити та мешканці області, я звертаюся до вас. Обираючи владу, ми з Вами обираємо людей, яким делегуємо прийняття рішень. Сьогодні це не абстрактна обласна рада звільнила Олександра Ройтбурда. Його звільнили Ви, обиравши тих людей, які проголосували так, як проголосували. . . Зі свого боку, в межах моєї компетенції та компетенції Міністерства культури, молоді і спорту, ми перевіримо законність звільнення і відповідність процедурним нормам».

Щоб підкреслити прозорість діяльності Олександра Ройтбурда, Одеський художній музей підготував звіт у якому перерахував усі заслуги директора перед інституцією. Художник не буде так просто здаватись, він написав, що буде оскаржувати рішення облради, оскільки «оно противоречит и здравому смыслу, и законодательству. Это решение скорее в сфере психопатологии, чем юриспруденции, поэтому борьба будет».Рішення про звільнення Олександра Ройтбурда піднімали в облраді не раз. Недавно ми писали про ще одну спробу його звільнення.

Дмитро Кулеба віцепрем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції також висловив свою підтримку Ройтбурду. Кулеба впевнений, що те, що Ройтбурд робив в Одесі, було інтеграцією окремо взятого музею в європейський — і світовий — культурний простір.

Подія спричинила величезний резонанс серед громадськості, небайдужі організовують в Одесі мітинг «Верните нам Ройтбурда!» до якого може долучитись кожний, хто переживаю цю ситуацію разом з нами.

sa12.jpg

sa19.jpg

sa18.jpg

sa20.jpg

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: