Вакансії

Одесити захищають мішками з піском пам’ятник де Рішельє

@nv
@nv

Одесити обкладають мішками з піском один із головних символів міста — пам’ятник дюку де Рішельє, аби захистити обʼєкт від можливих руйнувань під час війни.

«Працівники департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху, КП “Міські дороги” та КП “Сервісний центр” обкладають символ Одеси, пам’ятник герцогові Рішельє, мішками з піском. Від окупанта можна чекати чого завгодно, тож одесити захистять свого Дюка!» — пишуть в телеграм-каналі.

На фото видно, що пам’ятник XIX століття, який вважається першим монументом такого роду в місті, обкладений сотнями мішків з піском. 

Дюк Арман Емманюель дю Плессі, герцог де Рішельє, 1803 року став градоначальником Одеси, а з 1805 до 1814 був генерал-губернатором міста. Одесити вважали його засновником міста навіть попри те, що на той час йому було вже 8 років, а до того поселення на території Одеси існувало протягом сотень років. Завдяки новому градоначальнику місто перетворилося на великий торговий порт.

Нещодавно ми також писали про Львів, де пам’ятки культурної спадщини убезпечили від можливих руйнувань. Насамперед це стосується об’єктів ансамблю Світової спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: