Вакансії

Оголошено список учасників 12-тої Берлінської бієнале

@artnet
@artnet

12-та Берлінська бієнале, куратором якої став художник Кадер Аттіа, оголосила список учасників основного проєкту виставки. Вона триватиме з 11 червня до 18 вересня 2022 року та буде присвячена темі глобального капіталізму й деколоніалізму.

У проєкті візьмуть участь 82 художники з різних країн світу, серед них: Forensic Architecture, Лоуренс Абу Хамдан, Імані Жаклін Браун, Роберто Кріппа, Омер Фаст, Базель Аббас. За словами організаторів виставки, їхні роботи пов’язані з дослідженням «шалених і руйнівних перегонів глобального капіталізму за виробництво». З повним списком учасників основного проєкту бієнале можна ознайомитися на офіційному сайті виставки.  

Бієнале під назвою Still Present!  відбудеться на декількох майданчиках: Академія мистецтва, Hamburger Bahnhof, Інститут сучасного мистецтва KW і штаб-квартира Штазі. 

Зазначається, що учасники основного проєкту запропонують осмислити спадщину сучасності та викликаний нею глобальний надзвичайний стан. Також у межах бієнале представлять історичні документи. Зокрема, йдеться про політичні та активістські публікації з архіву Archiv der Avantgarden — Egidio Marzona (AdA). Матеріали розкривають зв’язки між колоніалізмом, фашизмом й імперіалізмом і пропонують доколоніальні стратегії на майбутнє, порушують низку питань про формування доколоніальної екології, переосмислення дискусії про реституцію, роль незахідних феміністських рухів у реапропріації історичних наративів тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: