Вакансії

Оголошено тему 18-тої Венеційської архітектурної бієнале

Павільйон в’єтнамських архітекторів на архітектурному бієнале у Венеції у 2018 році. Фото: Mirco Toniolo / AGF / SIPA / East News
Павільйон в’єтнамських архітекторів на архітектурному бієнале у Венеції у 2018 році. Фото: Mirco Toniolo / AGF / SIPA / East News

Президент Венеційської бієнале Роберто Чікутто та кураторка 18-тої Міжнародної архітектурної бієнале Леслі Локко назвали тему майбутньої виставки — The Laboratory of the Future. Вона триватиме з 20 травня до 26 листопада 2023 року. 

За словами кураторки проєкту, на планеті є одне місце, де всі питання справедливості, раси, надії та страху сходяться і зливаються докупи — Африка. Леслі Локко вважає, що Африка і є лабораторією майбутнього. 

«Ми наймолодший континент, середній вік якого вдвічі менший, ніж у Європі та Сполучених Штатах, і на десять років менший ніж в Азії. Ми найбільш швидко урбанізований континент, темпи зростання якого становлять майже 4% на рік. (…) Довга й травматична історія примусової міграції через трансатлантичну работоргівлю є ґрунтом, на якому сьогодні у всьому світі ведеться послідовна боротьба за громадянські права та громадянське суспільство», — пояснює кураторка. 

Також вона додає, що Венеційська бієнале також є своєрідною лабораторією майбутнього, часом і простором, де висловлюються припущення про актуальність напрямів для цього світу та світу майбутнього. Зазначається, що на 18-тій Венеційській архітектурній бієнале також будуть представлені національні павільйони та паралельні програми, організовані міжнародними інституціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: