Вакансії

Оксфордський університет запропонував політичним біженцям та переселенцям позиції гідів

© University of Oxford/Ian Wallman
© University of Oxford/Ian Wallman

Саудівський фонд пожертвував 1 мільйон фунтів стерлінгів музеям Оксфордського університету. Фінансування від Alwaleed Philanthropies підтримає проєкт Multaka, який працюватиме з 200 біженцями протягом наступних п’яти років.

Біженці пройдуть підготовку гідів у двох музеях Оксфордського університету. Про нову програму було оголошено цього тижня на церемонії, в якій взяли участь саудівська принцеса Ламія бінт Маджед Сауд Аль Сауд, генеральний секретар фонду в Ер-Ріяді та віцеканцлер Оксфордського університету Луїза Річардсон.

Мултака з арабської означає «місце зустрічі». Проєкт був ініційований Берлінськими державними музеями та Німецьким історичним музеєм у 2015 році, щоб навчити сирійських та іракських мігрантів вести екскурсії в музеї арабською мовою. Натхнені концепцією, музеї Оксфорда співпрацювали з місцевими організаціями громади біженців, щоб запустити власну версію проєкту. «Ця програма відкриває нові двері для біженців та допомагає інтегрувати їх у місцеве оточення завдяки силі мистецтва й культури, а також відіграє важливу роль у зміцненні міжкультурного взаєморозуміння в суспільстві», — каже принцеса Ламія з Alwaleed Philanthropies.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: