Вакансії

Окупанти пограбували музей-заповідник «Садиба Попова»

@ukrainaincognita
@ukrainaincognita

У Запорізькій області російські окупанти пограбували Василівський історико-культурний музей-заповідник «Садиба Попова». Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці директорка музею Анна Головко.

«Винесено все, що можна взяти в руки й сумки. Оргтехніку розбито й розтоптано ногами. Виламано всі двері, розбито вікна. Знищено все, що трапилося на дорозі», — пише директорка музею.

За словами очільника департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОДА Влада Мороко, російські мародери також вкрали мармуровий унітаз власників маєтку — графів Попових. Він наголосив, що вперше обʼєкт викрали більшовиками.

«Я не знаю, навіщо він їм. Але сьогодні орки, грабуючи «Садибу Попова» з пилками та шуруповертом, украли й мармуровий унітаз часів графів Попових. Що примітно, вперше цей унітаз вкрали ще більшовики. Згодом хтось із нащадків крадіїв повернув артефакт до музею. Й ось знову нові загарбники крадуть злощасний унітаз», — сказав Мороко.

Садиба Попова — єдина в регіоні замкова споруда, збудована в 1894 році Василем Поповим, яка за архітектурою нагадує середньовічні європейські замки. Обʼєкт належить до пам’ятки національного значення.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: