Вакансії

Окупанти рф свідомо скинули бомби на театр у Маріуполі

Маріупольський драмтеатр після бомбардування@AmnestyInternational
Маріупольський драмтеатр після бомбардування @AmnestyInternational

Правозахисна організація Amnesty International провела власне розслідування та дійшла висновку, що 16 березня 2022 року окупанти навмисно скинули авіабомби на маріупольський драматичний театр,  де ховалися від 500 до 1 200 мирних жителів. Армія рф свідомо пішла на воєнний злочин — попереду та позаду будівлі маріупольці зробили напис «Діти», який могли чітко побачити російські пілоти.

На основні створеної математичної моделі детонації в організації вважають, що на драмтеатр скинули дві 500-кілограмові бомби. У період з 16 березня до 21 червня команда Amnesty International зібрала численні цифрові докази та свідчення 53 вцілілих свідків ворожого удару, більша частина з яких перебувала всередині театру або поруч.

За даними міської влади, внаслідок авіаудару загинуло щонайменше 300 осіб. Видання Associated Press опублікувало розслідування, в якому йдеться про загибель 600 людей. Натомість Amnesty International вважає, що цифра може бути меншою, але встановити точну кількість жертв неможливо.

Нещодавно ми писали, що російська окупаційна адміністрація Маріуполя анонсувала відкриття нового театрального сезону в розбомбленому драмтеатрі 10 вересня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: