Вакансії

Окупанти зруйнували  модерністський вокзал у Тростянці

@hmarochos
@hmarochos

Внаслідок російської окупації, яка тривала близько місяця, пошкоджено  модерністський вокзал у Тростянці, що на Сумщині. У районі залізничного вокзалу військові рф облаштували командний пункт, а площу перед вокзалом розрили — там зберігали боєприпаси. Вокзал Тростянець-Смородине збудували в 1982 році за індивідуальним проєктом.

Інстаграм-проєкт Ukrainian Modernism закликав архітекторів долучитися до відновлення будівлі, оскільки обʼєкт потребує повної реставрації та повернення до початкового вигляду. Свій проєкт можна надіслати в приватні повідомлення в інстаграм спільноти. Найкращі концепції опублікують на сторінці Ukrainian Modernism, а також передадуть їх головному архітектору області Володимиру Бикову та голові Сумської ОДА Дмитру Живицькому.

Незадовго до цього Дмитро Живицький повідомив, що відновленням вокзалу та вокзальної площі займатиметься «Укрзалізниця». Він наголосив, що у квітні до Тростянця вже приїжджала група архітекторів й урбаністів, які працюватимуть над проєктом відновлення та розвитку центральної частини міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: