Вакансії

Окупанти зруйнували понад 100 культурних обʼєктів

Будинок рад у Харкові @ua.news
Будинок рад у Харкові @ua.news

Міністерство культури та інформаційної політики підтвердило понад 100 випадків пошкодження культурної спадщини. Всі обʼєкти представлені на ресурсі,  розробленому міністерством. Про це пише міністр МКІП Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі.

Він наголошує, що оцінити повний масштаб збитків поки важко через відсутність повноцінного доступу до інформації на тимчасово непідконтрольних територіях.

«Російські окупанти зробили новий виклик для програми “Велика Реставрація”. Але завдяки стягнутим з них репараціям (інакше й бути не може) та за міжнародної підтримки (якою ми продовжуємо заручатись) — будемо робити все можливе для відновлення нашої культурної спадщини», — пише Ткаченко.

Також він закликав свідків пошкоджень культурної спадщини з усіх регіонів України надсилати фото- або відеодокази до Міністерства культури та інформаційної політики. Доступні для відкритого використання дані публікуватимуться на порталі.  Надані верифіковані матеріали передадуть до Міжнародного кримінального суду в Гаазі для проведення слідчих дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: