Вакансії

Ольга Жук стане заступницею генеральної директорки «Мистецького арсеналу»

©Пресреліз
©Пресреліз

Арткураторка Ольга Жук стане заступницею генеральної директорки «Мистецького арсеналу» з питань сучасного мистецтва.

Раніше Ольга 4 роки працювала креативною директоркою «Довженко-Центру». Під її керівництвом у «Центрі» потужно розвинувся видавничий напрям (випустили книжки: «ВУФКУ. Lost&Found», «Кінематографічна ревізія Донбасу», «Антологія української кінокритики»), створили Музейну крамницю та у співпраці з Альоною Соломадіною розробили нову айдентику інституції. Один із найбільших здобутків колишньої креативної директорки — створення з нуля відділу Медіатеки.

«Оля — унікальний професіонал. Її особливе чуття гармонії, уміння розгортати ідеї мультимедійно і різнопланово, гострий інтелект ведуть до появи нестандартних проєктів та подій», — пишуть колеги з «Довженко-Центру».

«Я рада, що Ольга повертається до “Мистецького арсеналу” і що саме вона в нашій команді опікуватиметься розробкою концептуальної рамки Музею сучасного мистецтва, його фізичним втіленням», — говорить директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта. 

Ольга Жук — культурологиня, закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія», була стипендіаткою Центру Сучасного мистецтва Сороса. Ольга курувала міжнародну конференцію «Візуальне мистецтво 90-х у контексті культурної ситуації ХХ ст.», була співкураторкою фестивалю відеоарту Dreamcatcher. У 2001-2002 викладала курс про кіно у Школі медіа, мистецтва та комунікацій Національного університету Сан-Дієго (США). Ольга була першою кураторкою Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» з 2010 до 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: