Вакансії

Організатори Ризької бієнале RIBOCA 3 перенесли подію через російсько-українську війну

@rigabiennial
@rigabiennial

Організатори Ризької міжнародної бієнале сучасного мистецтва RIBOCA 3 оголосили про перенесення виставки на літо 2023 року. Причиною такого рішення стало повномасштабне вторгнення рф на територію України.   

У своїй заяві організатори бієнале зазначили: «У такі часи уявити роботу над виставкою, яка мала стати великим святом мистецтва, поваги та єдності, є немислимим, поки в Україні все ще здійснюються жахливі злочини. Ми рішуче засуджуємо напад росії на Україну і єдині з усіма, хто закликає до негайного припинення війни».

Також команда бієнале ініціювала відкрите обговорення про те, як світ мистецтва та бієнале можуть впливати й залучати суспільство під час війни і конфліктів та яка платформа для самовираження й обміну потрібна митцям, кураторам і суспільству.

RIBOCA — одна з найбільших подій сучасного мистецтва в країнах Балтії, заснована у 2016 році. Цьогорічною темою заходу мала стати Exercises in Respect під кураторством Рене Блоку. Планувалося, що RIBOCA 3 триватиме з 15 липня до 2 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: