Вакансії

Перша леді США відкрила виставку «В Америці: Антологія моди» промовою про підтримку українського народу

Джилл Байден на преспоказі виставки «В Америці: Антологія моди», 2 травня 2022@vogue
Джилл Байден на преспоказі виставки «В Америці: Антологія моди», 2 травня 2022 @vogue

Щорічну виставку «В Америці: Антологія моди» Інституту костюма, який є крилом Метрополітен-музею, відкрила Перша леді США Джилл Байден своєю промовою про силу моди та підтримку українського народу. Зокрема, наприкінці цього тижня вона поїде до Румунії та Словаччини, аби відвідати американських військових і провести День матері з українськими сімʼями, які покинули країну внаслідок повномасштабного вторгнення рф.

«Наш стиль допомагає нам висловити те, що неможливо передати словами. Ми розкриваємо та приховуємо, хто ми є, за допомогою символів і форм, кольорів і крою, і завдяки тим, хто їх створює, — сказала пані Байден. — Як викладачка англійської, я завжди вірила в силу мови. Але відколи я стала Першою леді, мені нагадали, що це лише один зі способів спілкування».

За словами Першої леді, за допомогою вбрання вона продемонструвала підтримку Україні під час щорічного звернення президента США «Про становище держави», яке відбулося 2 березня. 

«Коли наближався час звернення “Про становище країни”, я знала, що неодмінно напишуть про те, у що я була вдягнена. Тож я замовила аплікацію із соняшника — квітки України, символу надії та солідарності — і пришила одну на манжет сукні. Вона була невелика, але сяяла на тлі глибокого кобальтового синього кольору мого рукава. І того вечора, сидячи поруч з українським послом, я знала, що посилаю повідомлення, не сказавши жодного слова: що Україна в наших серцях і що ми з ними», — зазначає Джилл Байден.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: