Вакансії

Під час реставрації роботи Вермеєра знайшли прихований образ Амура

©dailymail
©dailymail

Два роки тому Державний центр мистецтв Дрездена у Німеччині розпочав масштабну реставрацію картини Girl Reading a Letter at an Open Window Йоганнеса Вермеєра. Мета реставрації — зробити Амура видимим.

Мистецтвознавці вважають, що жінка читає любовний лист, але громадськість хоче перевірити цю теорію. Відреставроване полотно публіка вперше зможе побачити цього вересня у галереї Gemäldegalerie Alte Meister.

Ута Нейдхардт, старша консерваторка та кураторка виставки, заявила, що нещодавно відкрите зображення пропонує «привід переглянути» значення картини. Картину завершили близько 1657 року, а в 1742 році її придбали для міської колекції Дрездена і з того часу вона є центральною частиною картинної галереї. Існування прихованого Амура було вперше виявлено у 1979 році під час рентгенівського аналізу картини. Тоді дослідники підозрювали, що сам Вермеєр замалював зображення Амура, залишивши за молодою жінкою чисту білу стіну. У 2017 році консерватор живопису Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Крістоф Шьольцель, розпочав більш комплексну перевірку полотна, яка показала, що перефарбовування було додано десь у XVIII столітті, після смерті Вермеєра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: