Вакансії

Стали відомі імена номінантів на премію PinchukArtCentre Prize 2020

PinchukArtCentre Prize премія, започаткована Фондом Віктора Пінчука у 2008 році. Нагорода присуджується кожних два роки українським художникам у віці до 35 включно.

АнтіГонна 32 роки, Київ. Художниця працює у жанрі порно-жахів і використовує фільми як інструмент критики гендерно-обумовленого насильства.

Катерина Бучацька народилась в 1987 році. Випускниця Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, де вивчала графіку та монументальний живопис. Прослухала курс «Сучасне мистецтво» у Франції.

Ксенія Гнилицька народилася у 1984 році, в Києві. З 2003 по 2009 навчалась в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури на факультеті живопису. Учасниця групи «Р.Е.П.» і «Худрада».

Юлі Голуб народилась у 1990 році в Харкові. Випускниця Московської школи фотографії та мультимедіа ім. Олександра Родченко, навчалась у Сергія Браткова. Юлі працює з відео, 3D-анімацією та колажами.

Павло Гражданський поет та художник, народився в 1991 році в Харкові. Живе і працює в Харкові та Санкт-Петербурзі.

Олександра Кадзевич народилась у 1992 році в Одесі. З 2005-го року учасниця вітчизняних та міжнародних виставок у Македонії, Польщі, Португалії та Японії. Художниця працює з маслом, акрилом у змішаних техніках.

Оксана Казьміна — народилась у 1984 році. Живе в Києві. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка та факультет режисури телебачення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. З 2011 року – незалежна режисерка.

Микола Карабінович — народився у 1988 році в Одесі. У 2011 році закінчив Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, кафедру філософії. З 2019 року навчається у Вищому інституті образотворчого мистецтва в Генті. У 2018 році виграв Першу Спеціальну премію PinchukArtCentre Prize. Художник працює з відео, текстом, перформативною та візуальною практикою.

Антон Карюк — народився у 1988 році в Дніпрі. Співзасновник та учасник художньої групи «Степ». Художник працює з живописом, перформансом та інсталяцією. Живе та працює у Вільнюсі та Києві.

Ірина Кудря — художниця, народилась у Києві. Працює в Київській вальдорфській школі «Софія».

Ларіон Лозовий — народився у 1987 році в Києві. Художник і незалежний дослідник, закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія» і отримав диплом філософії та політології. Закінчив Московську кураторську школу V-A-C Foundation у 2016 році.

Тимофій Максименко — 24 роки, відеооператор і редактор у галереї ГРАД, Лондон. Вивчав кіно та телевиробництво у Вулвергемптонському університеті та медіа-арт в Академії мистецтв Яна Матейко в Кракові.

Еліас Парвулеско — режисер і дослідник кіно. Роботи Парвулеско показували на Київському міжнародному кінофестивалі Молодість, виставках у Центрі візуальної культури та арт-просторі Closer.

Валентина Петрова — художниця і феміністка. Валентина працює з темами подолання патріархального устрою капіталістичного суспільства. Художниця також працює з темами бідності, праці та насильства.

Аліна Соколова — художниця з Ужгорода. У своїх проєктах Аліна працює з інсталяцією, живописом і фотографією.

Дмитро Старусєв— художник, кінематографіст родом з Макіївки, Донецька область. У 2012 році закінчив Всеросійський державний інститут кінематографії імені С. А. Герасимова (ВДІК), а також поступив до Московської школи фотографії та мультимедіа імені Родченко.

Анна Щербина — художниця і ремісниця. Анна працює із живописом, відео, та аудіоінсталяціями. 2013-2015 — співзасновниця та членкиня групи ЙОД. Роботи художниці експонували на виставках у PinchukArtCentre, в Центрі візуальної культури та арт-просторі Closer.

Студія 12345678910 — група художників з Дніпра, до якої входять Євгенія Образцова, Анастасія Омелич і Микита Момота. Група працює в області критичного дизайну і мистецтва.

Даніїл Ревковський та Андрій Рачинський — художники з Харкова. У своїх роботах митці використовують стратегію журналістського розслідування, щоб підняти соціальні проблеми.

Ярема Малащук та Роман Хімей — режисери з Коломиї, Івано-Франківська область. Обидва навчалися в КНУ ім. І. К. Карпенка-Карого. Режисерський дует виграв Другу Спеціальну премію PinchukArtCentre Prize 2018.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: