Вакансії

Поліція знайшла останній фрагмент викраденого старовинного гобелена через 42 роки 

@twitter
@twitter

Поліція Іспанії виявила останній фрагмент фламандського гобелена «Апофеоз мистецтв» (1654), який викрав 42 роки тому Рене Альфонс ван ден Берге — злодій, який спеціалізувався на творах мистецтва, і більш відомий як Бельгієць Ерік.

Гобелен XVII століття розміром 4 на 6,5 метра розміщувався у церкві Санто-Домінго в італійському місті Кастрохеріс. У 1980 році разом із шістьма фламандськими полотнами його викрав ван ден Берге. Автор роботи — фламандський художник Корнеліс Схют.

У межах розслідування Інтерполу, яке проводилося в Іспанії, Франції та Бельгії, шість полотен знайшли невдовзі після крадіжки. Однак бракувало лівого нижнього фрагмента «Апофеозу мистецтв» із зображенням херувима. Правоохоронці звʼязалися з адвокатом ван ден Берге, який повернув фрагмент. 

Іспанська поліція описує Рене Альфонса ван ден Берге як торговця витворами мистецтва, реставратора, художника, письменника та міжнародного злодія, який пограбував безліч церков і каплиць країни. За даними правоохоронців, Бельгієць Ерік очолював злочинну групу, що займалася крадіжкою релігійних творів мистецтва для передачі багатим колекціонерам або продажу на чорному ринку.

У 1982 році ван ден Берге заарештували, проте звільнили з в’язниці через три роки — його адвокат допоміг владі відстежити та повернути багато вкрадених ним робіт. Крадій до самої смерті не визнавав своєї провини. Ван ден Берге помер у Малазі в 2020 році у віці 80 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: