Вакансії

Польський уряд звинуватили в корупції через роздачу коштів культурним діячам

Польща призупинила видачу коштів з фонду для діячів культури та інституцій, що постраждали внаслідок коронавірусу.

У п’ятницю, 13 листопада, Міністерство культури оприлюднило імена понад 2000 бенефіціарів свого фонду підтримки на суму 106 мільйонів доларів. До списку увійшли не лише культурні фонди, оркестри, театри, розважальні заклади та мистецькі школи, а також кілька успішних виконавців та акторів. Після того як критика переросла в звинувачення у фаворитизмі та корупції, Міністерство культури заявило, що фінансування розподілялося об’єктивно на основі задокументованої втрати заробітку з березня.

У своїй заяві в твіттері віцепрем’єр-міністр Польщі та міністр культури Пьотр Глінський написав: «Хто отримає підтримку визначалося не симпатіями [і не] видом мистецтва, а алгоритмом, який показує, хто втратив дохід в результаті пандемії. Це не гроші для однієї людини, а для цілих команд людей, які втратили засоби для існування за одну ніч».

Проте ЗМІ впевнені, що таким чином влада просто намагається «відмити» репутацію після невдалого запровадження заборони абортів та гомофобної політики головних партій. 15 листопада Міністерство культури вирішило зупинити виплати з фонду підтримки, зазначивши в заяві, що список бенефіціарів буде передано для «термінового повторного підтвердження».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: