Вакансії

Понад 1000 експонатів у музеї Метрополітен мають зв’язок із незаконною торгівлею

@cnn
@cnn

У колекції музею Метрополітен виявлено 1109 об’єктів, пов’язаних із незаконною торгівлею витворами мистецтва. Йдеться про мародерство та контрабанду. Про це йдеться у звіті, оприлюдненому Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) у співпраці з британською некомерційною організацією Finance Uncovered.

Розслідуванні зазначається, що сотні робіт у колекції музею не мають провенансу. Наприклад, з більш ніж 250 непальських та кашмірських старожитностей, перерахованих у каталозі музею, лише три мають документи про те, звідки вони походять. Наприклад, у музеї представлені майже два десятки експонатів, що колись належали американському торговцю старожитностями Роберту Е. Гехту. Його звинуватили в контрабанді в Італії в 1959 і 1961 роках. Також 85 експонатів у колекції інституції мають звʼязок із Субхашем Капуром. У 2022-му року його засудили до 10 років ув’язнення за торгівлю людьми в Індії.

У 2022 році з колекції музею вилучили щонайменше 29 предметів. Серед них — єгипетська бронза, грецька скульптура, а також стародавні шоломи та статуї з інших країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: