Вакансії

Попався: поліція заарештувала чоловіка, якого підозрюють у викраденні картин Ван Гога та Галса

The Parsonage Garden at Nuenen in Spring, Вінсент Ван Гог ©Groninger Museum
The Parsonage Garden at Nuenen in Spring, Вінсент Ван Гог ©Groninger Museum

У вівторок поліція Нідерландів повідомила, що заарештувала 58-річного чоловіка за підозрою у викраденні картин The Parsonage Garden at Nuenen in Spring Вінсента Ван Гога і Two Laughing Boys with a Mug of Beer Франса Галса. Місцеперебування картин поки невідоме.

Перший злочин було скоєно близько 03:15 ранку 30 березня в музеї Singer Laren Museum, злочинець розбив скляні двері, схопив полотно Ван Гога та втік на мотоциклі — все це зафіксовано на відеозаписі з камер безпеки. Кілька місяців потому, у червні, артдетектив Артур Бренд провів власне дослідження, виходячи з якого встановив, що можливим підозрюваним є Октав Дарем. Чоловік вже сидів у в’язниці за крадіжку інших картин Ван Гога.

Поліція підозрює його у викраденні іншої картини Two Laughing Boys with a Mug of Beer Франса Галса, яку викрали пізніше минулого року.  Музей Singer Laren Museum у заяві наголосив, що щодня сподівається на новини щодо картини, оскільки вони її орендували з колекції Groninger Museum, а це єдина робота Ван Гога в колекції музею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: