Вакансії

Порошенко відкрив виставку картин, через які його викликали на допит

26 травня у Музеї Гончара відкрили виставку художніх робіт із колекції Петра і Марини Порошенків. П’ятий президент України Петро Порошенко не пішов на допит у Державне бюро розслідувань, куди його викликали на допит як свідка у справі про незаконне переміщення через кордон цінних картин, про це повідомляє «Громадське».

«Сьогодні, 26 травня, об 11 годині, подивившись відосик з боку Державного бюро розслідувань про розслідування факту таємного ввезення і вивезення 43 робіт видатних митців, які пов’язані з Україною, я хочу сказати, що зараз ми присутні на відкритті дуже важливої виставки. Після завершення карантину десятки тисяч шанувальників мистецтва матимуть можливість ознайомитися із найкращими зразками світового мистецтва із нашої колекції, яку ми дбайливо збирали. Це було задовго до війни, ми хотіли повернути Україні й українському народу те, що українцям належить по праву», — сказав Порошенко під час відкриття.

Петро Порошенко наголосив, що у нього є всі відповідні документи про придбання робіт та сплату податків. Пізніше на офіційній сторінці музею написали, що ДБР зайшли без дозволу та силоміць виламали двері:

«Представники ДБР заблокували вхід і перешкоджають потраплянню директора до приміщення музею, зокрема до зали із виставкою. Слідчі увірвалися до будівлі, зламавши вхідні двері. Директором музею було подано заяву до поліції щодо пошкодження майна. Нині представники ДБР знаходяться у приміщенні музею, інші представники ДБР перешкоджають потраплянню керівництва музею та журналістів до приміщення».

Титульне фото: ©censor.net

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: