Вакансії

Посольство рф у Празі облили штучною кров’ю

@delfi
@delfi

26 березня група чеських активістів провела акцію протесту перед посольством рф у Чехії: кожен з 4 учасників прийшов до посольства з 5-літровим відром штучної крові. 

За словами організатора перформансу Давіда Штеффеля, акція є символічною, оскільки в організмі дорослої людини приблизно 5 літрів крові. Він є одним з активістів групи Dekomunisti, яка прагне оголосити комуністів поза законом у Чехії та час від часу влаштовує акції протесту.

«Наша акція є відповіддю на вбивство невинних мирних жителів, особливо дітей, жінок і людей похилого віку. Наша “кров” — ніщо в порівнянні зі справді пролитою кров’ю через бездушну політику Путіна», — зазначає Штеффель.

Також він наголосив, що для акції обрали не стійку речовина і «на відміну від війни, яку Росія веде в Україні, цей протест є ненасильницьким і не завдає жодної майнової шкоди». Як повідомляє чеський онлайн-портал Seznam Zpravy, перфоманс не викликав протесту у правоохоронців, які перебувають на території посольства, а навпаки, патрульний співробітник Служби охорони поліції Чехії перепитав: «Що це за героїзм о сьомій ранку поливати сходи? Чому б вам не зробити це у робочий час?».

Тим часом організатори акції оголосили «кривавий місяць» для майна рф у Чехії, який лише розпочався з перформансу поблизу посольства. Вони визначили список з 15 будівель, що належать росії. Також опублікували рецепт «штучної крові» для всіх охочих приєднатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: