Вакансії

Премія Марселя Дюшана назвала імʼя цьогорічного переможця

@artnews
@artnews

Переможницею премії Марселя Дюшана у 2022 році — найвища нагорода Франції в галузі мистецтва — стала Мімоза Ешар. Щорічну премію, у розмірі 35 тисяч євро, присуджує Асоціація міжнародного поширення французького мистецтва разом із паризьким Центром Помпіду.

Разом із художницею до шорт-листа премії потрапили Джулія Андреані, Іван Арготе та Філіп Декроза. Роботи фіналістів можна побачити в Центрі Помпіду до 2 січня 2023 року.

Мімоза Ешар народилась у 1986 році в Алесі, здобула освіту в Національній школі декоративного мистецтва в Парижі. З 2021 року керує майстернею живопису в Національній школі витончених мистецтв у Парижі. До своєї практики залучає різні техніки та медіуми: живопис, кераміка, відеоігри, асамбляж.

У межах премії художниця представила свою роботу, яку вона сама характеризувала як «неоднозначний архітектурний об’єкт». Водний екран нагадує людські рідини — кров, сльози та сечу. За обʼєктом розміщені відеозображення жінки.

«Я давно хотіла попрацювати з водяними екранами, я довго думав про цей твір, можна сказати, що це рідкий живопис, але це також зашифроване зображення, це також недоступний простір», — розповідає художниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: