Вакансії

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук обмежив виплати грантів

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук доручив Міністерці фінансів Оксані Маркаровій обмежити низку видатків до кінця року. Згідно з цим рішенням держава може не видати кошти низки фондам. Тоді Український культурний фонд може не виплатити гранти за 2019 року на суму 120 мільйонів гривень. Дослідниця та мистецтвознавиця Женя Моляр на своїй сторінці у Facebook написала, що Кмитівський музей образотворчого мистецтва Й. Д. Буханчука не отримав кошти, які були надані грантом, та власні кошти, які дослідники платформи вклали на розвиток музею, не компенсують. Генеральний директор Центру Довженка Іван Козленко написав, що Довженко-Центр не виплатить винагороду експертам за 11 та 12 конкурсами кінопроєктів (пітчингів), не розплатиться з підрядниками за грантом УКФ на суму понад 600 тисяч гривень та за вже поставлене обладнання на суму 2,3 мільйона. Український інститут книги тепер не матиме коштів для участі у міжнародних ярмарках та на програму перекладів.Український культурний фонд повідомив:«Інформуємо, що Фонд продовжує реєструвати бюджетні зобов’язання, що виникли на виконання Договорів про надання грантів у рамках конкурсних програм 2019 року.Фонд звернувся до відповідних міністерств для надання роз’яснення цієї ситуації, поки ми не отримали офіційної відповіді. Ми щиро віримо, що все вирішиться якнайкраще для нас усіх і 2019 рік не залишить по собі негативних емоцій. Просимо зберігати спокій, готуватися до свят та участі в конкурсних програмах УКФ 2020 року».

ОНОВЛЕНО:  Генеральний директор Довженко-Центру заявив, що Держкіно забезпечить сплату винагороди експертам коштом спеціального, а не загального фонду бюджету. Кошти вже надійшли на рахунок Центру.

Він також додав, що, судячи з усього, метою уряду не є цілеспрямоване блокування виплат за грантами УКФ, проектами Українського Інституту книги та Українського Інституту, а забезпечення виплат за «захищеними статтями» бюджету (зарплати бюджетникам, пенсії, соціальна допомога, податки тощо) коштом урізання витрат на покриття «незахищених статей».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: