Вакансії

Президент розгляне петицію про заміну пам’ятника Катерині ІІ в Одесі

Електронна петиція про заміну монумента Катерини II на скульптуру американського порноактора Біллі Геррінґтона набрала необхідну кількість голосів, аби її розглянув Президент України Володимир Зеленський. За 54 дні відповідний документ підписали понад 25 тисяч осіб.

Автором петиції є Олексій Матвеєв. На його думку, монументу, присвяченого російській імператриці, не місце в Одесі, оскільки Катерина II є «контроверсійною історичною постаттю, що своїми діями завдала великої шкоди Українській державності та культурі». Як альтернативу, автор запропонував встановити обʼєкт на честь Біллі Геррінґтона, де він буде сидіти за барною стійкою з пляшкою пива. Так, на думку Матвеєва, обʼєкт привабить увагу туристів та висловить підтримку ЛГБТ-спільноті.

Нагадаємо, що одеські громадські організації закликали очільника ОВА Максима Марченка демонтувати й передати на музейне зберігання пам’ятники Катерині ІІ та Олександру Суворову. Відповідне звернення оприлюднив голова філії Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк на своїй фейсбук-сторінці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: