Вакансії

Проєкт Projector запускає відеокурс про київський модернізм

@projector
@projector

Проєкт Projector запустив відеокурс про київський модернізм, лекторами якого стали мистецтвознавиця Євгенія Моляр та дослідники історії архітектури Семен Широчин. Виручені кошти підуть на відновлення культурних інституцій Києва, які постраждали під час ракетного обстрілу 10 жовтня: Музей Ханенків, Національний науково-природничого музею НАН України, а також корпуси КНУ імені Шевченка та бібліотеки Максимовича та Інституту філології.

«Ми створили цей курс ще до війни, бо хотіли більше розповісти про складну та прекрасну модерністську архітектуру Києва. Війна, яку розпочала росія, змусила нас поставити його на невизначену паузу. (…). Усі виручені кошти за відеокурс наша команда направить на спеціальні рахунки фондів для відновлення музеїв, навчальних та культурних установ, які постраждали від російської підлої атаки», — зазначають автори проєкту.

Відеокурс містить 10 лекцій, доступ до яких користувачі отримують одразу. Серед тем лекцій — архітектура наукових та навчальних закладів, монументальне мистецтво, проєктування й унікальні споруди найбільших масивів Києва тощо. Придбати курс можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: